Cine este primul om pe care l-a sunat Barack Obama după victoria în alegerile prezidenţiale

La doar câteva momente după ce au fost anunţate rezultatele privind alegerile prezidenţiale din Statele Unite ale Americii, Barack Obama a fost felicitat de contracandidatul său Mitt Romney. Primul telefon pe care Obama l-a dat a fost către un fost şef de stat al SUA.

1602 afișări
Imaginea articolului Cine este primul om pe care l-a sunat Barack Obama după victoria în alegerile prezidenţiale

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fostul preşedinte american Bill Clinton a fost prima persoană pe care a sunat-o preşedintele Barack Obama după ce a câştigat un nou mandat de patru ani la Casa Albă

Imediat după anunţarea rezultatelor, Obama a primit un apel telefonic din partea contracandidatului său republican Mitt Romney, despre care ar fi afirmat că este un gest "foarte elegant". După ce a terminat convorbirea, el l-a sunat pe fostul preşedinte Bill Clinton, relatează Daily Mail, în ediţia electronică de miercuri.

Potrivit surselor, Obama i-ar fi mulţumit lui Clinton pentru munca depusă în vederea realegerii sale, relatează Fox News. Înaintea acestei campanii, relaţia dintre cei doi nu a fost tocmai "lapte şi miere", comentează cotidianul britanic.

În urmă cu patru ani, Obama a candidat împoriva lui Hillary Clinton, şi, chiar după ce Bill Clinton a intrat în campanie pentru acesta, tensiunile s-au menţinut. Cea mai mare dintre ele ar fi fost un schimb de replici între cei doi după ce Clinton şi-a depăşit cu 45 de minute timpul alocat discursului său la Convenţia Naţională Democrată, eclipsând discursul lui Obama.

Cei doi par să fi îngropat securea războiului, dar Clinton nu s-a numărat printre persoanele cărora Obama le-a mulţumit în discursul său de victorie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici