Ciocniri între susţinătorii Moscovei şi cei ai Kievului la Sevastopol

Ciocniri au izbucnit, duminică, la Sevastopol între susţinătorii Moscovei şi cei ai Kievului în acest oraş din Crimeea, la încheierea unei reuniuni a ucrainofonilor, care au sărbătorit aniversarea poetului ucrainean Taras Şevcenko.

1256 afișări
Imaginea articolului Ciocniri între susţinătorii Moscovei şi cei ai Kievului la Sevastopol

Ciocniri între susţinătorii Moscovei şi cei ai Kievului la Sevastopol (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Circa 100 de persoane înarmate cu bastoane au atacat forţele de ordine care protejau o reuniune organizată la sărbătorirea a 200 de ani de la naşterea lui Taras Şevcenko. Două sute de persoane au participat la această reuniune, rară în peninsula separatistă Crimeea, ocupată de la sfârşitul lui februarie de forţele ruse.

Ele au distrus o maşină şi le-au blocat pe cele aparţinând serviciului care asigura ordinea la manifestaţie, despre care au afirmat că aparţin Pravîi Sector, mişcare naţionalistă paramilitară care s-a ilustrat în prima linie a contestaţiei de la Kiev.

Cel puţin cinci membri ai serviciului de ordine au fost reţinuţi de poliţie.

Pentru moment nu este posibil să se numere răniţii.

Două sute de persoane, care arborau drapele ucrainene, au participat la această reuniune în faţa monumentului lui Şevcenko într-un cartier din Sevastopol, în peninsula separatistă Crimeea, ocupată de la sfârşitul lui februarie de forţele ruse.

Ele au cântat imnul naţional şi au votat o rezoluţie prin care denunţau "ocupaţia rusă".

Oratorii au vorbit în ucraineană, iar pe afişele redactate în rusă şi ucraineană se putea citi: "Ţară unită", "Ucraina şi Rusia vor pace", "Sunt pentru o Ucraină liberă".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici