Cioroianu: România va sprijini apropierea R.Moldova de UE

Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a declarat, miercuri, că indiferent care va fi formula noului Guvern de la Chişinău, România va avea în continuare ca prioritate sprijinirea oricăror proiecte coerente care să ducă mai aproape Republica Moldova de Uniunea Europeană.

18 afișări
Imaginea articolului Cioroianu: România va sprijini apropierea R.Moldova de UE

Cioroianu: România va sprijini apropierea R.Moldova de UE (Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a declarat că subiectul demisiei lui Tarlev a fost discutat în cadrul Consiliului Consultativ, ceea ce se întâmplă la Chişinău fiind urmărit cu deosebită atenţie.

"Aşteptăm propunerile pentru noul Guvern. Să vedem care vor fi. În acelaşi timp, până la numirea unui nou Guvern, sigur că vom lucra în continuare cu premierul Tarlev care cred că va asigura un interimat poate până la 40-45 de zile. Indiferent de formula acestui nou Guvern, priorităţile noastre referitoare la Republica Moldova rămân aceleaşi: sprijinirea oricăror proiecte coerente care să ducă mai aproape Republica Moldova de Uniunea Europeană".

Premierul Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a declarat că demisionează pentru a oferi unor noi persoane posibilitatea de a atinge scopuri noi, dictate de vremuri noi, relatează pagina online a agenţiei Info-Prim Neo.

Vasile Tarlev şi-a prezentat demisia în cadrul şedinţei de miercuri a Guvernului, la care participă şi preşedintele Vladimir Voronin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici