Circa 1,7 milioane de persoane evacuate în urma inundaţiilor din sudul Chinei

Partea sudică a Chinei este devastată, de mai multe zile, de inundaţii soldate cu moartea sau dispariţia a 76 de persoane şi evacuarea a altor 1,7 milioane, a anunţat Guvernul.

20 afișări
Imaginea articolului Circa 1,7 milioane de persoane evacuate în urma inundaţiilor din sudul Chinei

Circa 1,7 milioane de persoane evacuate în urma inundaţiilor din sudul Chinei (Imagine: Mediafax/AFP)

O regiune prosperă din delta râului Perlelor a fost în special afectată, precum şi o parte din regiunile Canton şi Shenzhen.

"Trebuie să ne concentrăm şi să nu subestimăm gravitatea inundaţiilor", a declarat vicepremierul Hui Liangyu, pe site-ul guvernamental consacrat prevenirii inundaţiilor.

Ministerul pentru Afaceri Civile a actualizat marţi bilanţul, în cele nouă provincii şi regiuni din sud, afectate de ploile torenţiale începând cu 7 iunie.

Peste 1,66 milioane de persoane au fost evacuate din cele mai afectate zone, unde suprafeţe extinse de culturi au fost inundate.

Pierderile economice se ridică la aproximativ 1,35 miliarde de euro, potrivit ministerului.

Hui a dispus consolidarea digurilor de pe râuri şi a rezervoarelor, deoarece aproximativ 40 de râuri riscă să iasă din matcă.

Meteorologii au anunţat în continuare ploi în această regiune, în cursul săptămânii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici