Circa 10.000 de manifestanţi la mitingul opoziţiei de la Chişinău

Aproximativ 10.000 de susţinători ai opoziţiei moldovene au protestat duminică la Chişinău, pentru a denunţa rezultatele alegerilor legislative din 5 aprilie şi faţă de arestarea unor tineri în timpul revoltelor din ultimele zile.

13 afișări
Imaginea articolului Circa 10.000 de manifestanţi la mitingul opoziţiei de la Chişinău

Circa 10.000 de manifestanţi la mitingul opoziţiei de la Chişinău (Imagine: Mediafax Foto)

Mitingul s-a încheiat fără incidente, autorizaţia emisă de primăria capitalei Chişinău expirând la ora locală 14.00 (14.00 ora României), relatează Interlic, în pagina electronică.

Potrivit site-ul Unimedia.md, manifestaţia s-a încheiat cu citirea Rezoluţiei finale a acţiunii de protest, în care se condamnă acţiunile poliţiei din ultimele zile şi faptul că guvernarea comunistă manipulează opinia publică prin materialele denigratoare la adresa opoziţiei.

PL, PLDM şi AMN cer eliberarea tuturor persoanelor arestate, stoparea persecuţiilor, a urmăririi şi expulzării jurnaliştilor şi asigurarea accesului opoziţiei la instituţiile de presă publice. Documentul îl somează pe preşedintele Vladimir Voronin să-şi ceară scuze în mod public de la părinţi şi profesori, pe care i-a insultat.

Protestatarii au votat unanim rezoluţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici