Circa 100 de persoane ar putea fi îngropate de un torent de noroi în Taiwan

Aproximativ 100 de persoane ar putea fi îngropate de un torent de noroi provocat de taifunul Morakot, într-un sat din sudul Taiwanului, au anunţat marţi serviciile de intervenţie.

305 afișări
Imaginea articolului Circa 100 de persoane ar putea fi îngropate de un torent de noroi în Taiwan

Circa 100 de persoane ar putea fi îngropate de un torent de noroi în Taiwan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Circa 100 de persoane ar putea fi îngropate de vii", a anunţat agenţia naţională care coordonează operaţiunile de salvare.

Presa taiwaneză anunţase anterior că 600 de persoane ar fi îngropate în satul Hsiaolin, în comitatul Kaohsiung, în sud, dar autorităţile nu au confirmat această cifră.

Marţi dimineaţa, alte şapte persoane au fost transportate din sat cu elicopterul, potrivit pompierilor.

"Casa mea a luat-o la vale. Am rămas blocaţi timp de patru zile şi am fost terifiaţi", a mărturisit unul dintre bărbaţii salvaţi.

Taifunul Morakot

De vineri seara, inundaţiile care au urmat taifunului Morakot în Taiwan au provocat moartea a cel puţin 38 de persoane, în timp ce alte 62 sunt declarat dispărute, au anunţat marţi salvatorii.

Cel puţin 35 de persoane au fost rănite în timpul trecerii taifunului însoţit de precipitaţii-record, care au inundat casele, străzile şi au provocat prăbuşirea podurilor.

Taifunul Morakot

Salvatorii lucrau marţi fără întrerupere, autorităţile trimiţând elicoptere în zonele îndepărtate, izolate din cauza podurilor prăbuşite sau a cursurilor de apă umflate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici