Circa 150 de protestatari anti-Wall Street, reţinuţi la New York în cursul intervenţiei poliţiei

Aproximativ 150 de protestatari au fost reţinuţi la New York în cursul intervenţiei forţelor de ordine pentru evacuarea participanţilor la protestele "Ocupaţi Wall Street".

77 afișări
Imaginea articolului Circa 150 de protestatari anti-Wall Street, reţinuţi la New York în cursul intervenţiei poliţiei

Circa 150 de protestatari anti-Wall Street, reţinuţi la New York în cursul intervenţiei poliţiei (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Forţele de ordine au intervenit marţi dimineaţă pentru evacuarea Parcului Zuccotti din Manhattan, unde erau sute de corturi ale mişcării "Ocupaţi Wall Street", informează New York Times, în ediţia online.

Primarul Michael R. Bloomberg a explicat că intervenţia a fost necesară întrucât "condiţiile medicale şi de siguranţă deveniseră intolerabile" în parcul unde protestatarii se aflau de aproape două luni.

În jurul orei 2.00 dimineaţa (09.00 ora României), majoritatea celor câtorva sute de militanţi reuniţi în Piaţa Zuccotti au plecat, rămânând doar un grup mic în centrul pieţei, încercuit de poliţişti.

Poliţiştii au luat manifestanţii în camioane, în timp ce angajaţii municipali dezasamblau corturile şi panourile instalate de militanţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici