Circa 20 de romi români, mutaţi în locuinţe temporare, în Belfast

Aproximativ 20 de romi de origine română au fost mutaţi în noaptea de marţi spre miercuri în locuinţe temporare, după ce au fost evacuaţi de un proprietar dintr-o casă din sudul Belfastului, relatează postul de televiziune U TV în pagina electronică.

33 afișări
Imaginea articolului Circa 20 de romi români, mutaţi în locuinţe temporare, în Belfast

Circa 20 de romi români, mutaţi în locuinţe temporare, în Belfast (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceşti romi, dintre care unii au revenit în oraş după ce au fost nevoiţi să părăsească Marea Britanie din cauza unor atacuri rasiste, au fost daţi afară de pe o proprietate din zona universitară, în urma unei dispute cu proprietarul.

Serviciile sociale şi poliţia au fost implicate în găsirea unor locuinţe temporare pentru cazarea acestora.

Peste 100 de romi din România au părăsit Irlanda de Nord în iunie, în urma unor atacuri asupra locuinţelor acestora din sudul Belfastului. După o perioadă petrecută acasă, în România, unii dintre ei au revenit în Belfast.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că ofiţeri de poliţie au fost solicitaţi încă de marţi după-amiaza să ofere asistenţă într-o problemă civilă. Acesta a precizat, de asemenea, că poliţia încearcă să stabilească dacă a fost comisă vreo infracţiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici