Circa 200 de persoane ar fi putut fi îngropate în urma torentelor de noroi din Taiwan

Echipe de salvare au fost trimise luni într-un sat îndepărtat din Taiwan, unde aproximativ 200 de persoane ar fi putut fi îngropate în urma torentelor de noroi, provocate de puternicele precipitaţii aduse de taifunul Morakot, a anunţat presa.

11 afișări
Imaginea articolului Circa 200 de persoane ar fi putut fi îngropate în urma torentelor de noroi din Taiwan

Circa 200 de persoane ar fi putut fi îngropate în urma torentelor de noroi din Taiwan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Treisprezece militari ai unei unităţi de elită şi opt pompieri au fost transportaţi cu elicopterul la Hsiaolin, în comitatul Kaohsiung (sud), unde, potrivit presei, 200 de persoane ar fi putut fi îngropate în noroi.

Cu puţin timp înainte, echipele de salvare au evacuat 45 de persoane care au precizat, la rândul lor, că unii membri ai familiei lor se găseau în dificultate.

Un bărbat în vârstă de 46 de ani a relatat la postul TVBS că a fost salvat la timp, dar că zece membri ai familiei sale au fost îngropaţi de noroi. "Toţi au dispărut", a spus el.

Serviciile de salvare preconizează că vor trimite 160 de persoane suplimentare în zonă, a declarat Liang, un oficial.

"Atât cât permite timpul, vom trimite mai multe echipe de salvare la faţa locului", a spus el.

Potrivit postului local de televiziune, 200 de locuinţe ar fi putut fi luate de torentele de noroi.

"Ca să spunem adevărul, nu ştim câte persoane au fost prinse în capcană", a adăugat Liang.

Potrivit lui Lin Chien-chung, un sătean salvat, casa sa şi casele vecine au fost îngropate şi până la 600 de persoane ar fi putut fi îngropate, a declarat el, conform ziarului United Evening News.

Echipele de salvare au afirmat că bilanţul este supraestimat.

Cel puţin 14 persoane au murit şi 52 au fost date dispărute, după ce insula Taiwan a fost afectată de taifunul Morakot, care a provocat grave inundaţii, au declarat, luni, serviciile de urgenţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici