Circa 25 de milioane de bagaje, pierdute în aeroporturi în 2009

Circa 25 de milioane de bagaje au fost pierdute, temporar sau definitiv, în aeroporturi în 2009, situaţie care a costat companiile aeriene 2,5 miliarde de dolari, a anunţat joi Societatea internaţională pentru telecomunicaţii aeronautice (SITA), într-un comunicat.

26 afișări
Imaginea articolului Circa 25 de milioane de bagaje, pierdute în aeroporturi în 2009

Circa 25 de milioane de bagaje, pierdute în aeroporturi în 2009 (Imagine: Sebastian Tataru/Mediafax Foto)

Jumătate din aceste pierderi (52 la sută) au avut loc în timpul transferurilor, în timp ce 16 la sută dintre bagaje nu au părăsit aeroportul la plecare, potrivit SITA, care se bazează pe date ale Asociaţiei internaţionale de transport aerian (IATA).

Erorile de etichetare sau manipularea necorespunzătoare sunt, de asemenea, la originea pierderilor, subliniază compania specializată în etichetarea electronică a bagajelor.

Majoritatea bagajelor pierdute sunt găsite şi predate proprietarilor în 48 de ore. Totuşi, 850.000 de bagaje, reprezentând 3,4 la sută din total, rămân nereclamate sau sunt furate, remarcă SITA.

În pofida acestor nereguli, numărul bagajelor pierdute este în scădere cu 23,8 la sută într-un an şi cu 40 la sută din 2008, susţine organizaţia.

"O parte din această scădere este atribuită numărului mai mic de pasageri care au călătorit anul trecut, dar o diminuare cu 2,9 la sută a numărului pasagerilor rămâne net inferioară scăderii de 23,8 la sută", subliniază aceasta.

"Ameliorările din sistemul de gestionare a bagajelor şi de verificare a pasagerilor au contribuit, de asemenea, la acest declin", a adăugat organizaţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici