Circa 300 dintre manifestanţii reţinuţi la Teheran se află în continuare în detenţie - VIDEO

Peste 500 de manifestanţi au fost arestaţi duminică în cadrul manifestaţiilor opoziţiei la Teheran, iar dintre aceştia 300 se află în continuare în detenţie, a declarat şeful poliţiei iraniene, generalul Esmail Ahmadi Moghadam, citat miercuri de agenţia Irna.

15 afișări
Imaginea articolului Circa 300 dintre manifestanţii reţinuţi la Teheran se află în continuare în detenţie - VIDEO

Circa 300 dintre manifestanţii reţinuţi la Teheran se află în continuare în detenţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un număr de "500 de perturbatori au fost arestaţi duminică de poliţie, unii dintre ei fiind eliberaţi, dar 300 sunt în continuare deţinuţi", a declarat generalul Ahmadi Moghadam.

El a adăugat că "alte organisme, cum ar fi Ministerul Informaţiilor şi Basij (miliţia islamistă) au efectuat arestări, iar cifra definitivă va fi anunţată ulterior".

Potrivit opoziţiei, sute de manifestanţi au fost arestaţi în mai multe oraşe din provincie, în special la Ispahan, dar autorităţile nu au oferit cifre.

Şeful poliţiei a declarat, de asemenea, că "120 de poliţişti au fost răniţi de perturbatori (manifestanţi, n.red.) iar 60 dintre ei sunt în continuare spitalizaţi".

Generalul Ahmadi Moghadam a avertizat din nou grupările de opoziţie, afirmând că autorităţile nu vor mai tolera manifestaţii.

"Perioada toleranţei a trecut. Vom acţiona cu mai multă fermitate împotriva oricui va participa la manifestaţii şi procedura judiciară va fi accelerată împotriva acestor persoane", a continuat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici