Circa 350 de persoane evacuate de pe un vas de croazieră din cauza unui incendiu

Toate cele 347 de persoane aflate la bordul unui vas francez de croazieră au fost evacuate, de forţele britanice, din cauza unui incendiu izbucnit în sala motoarelor, când naviga în apropiere de Insulele Falkland, un teritoriu al Marii Britanii, relatează site-ul postului Deutsche Welle.

345 afișări
Imaginea articolului Circa 350 de persoane evacuate de pe un vas de croazieră din cauza unui incendiu

Circa 350 de persoane evacuate de pe un vas de croazieră din cauza unui incendiu (Imagine: ponant.com)

Autorităţile britanice şi operatorul francez Ponant au anunţat, joi, seară că vasul de croazieră "Le Boreal" naviga în nordul insulelor Falkland (Malvine) - un teritoriul britanic din sudul Oceanului Atlantic - cu destinaţia spre Georgia de Sud, când în sala motoarelor a izbucnit, miercuri, un incendiu major.

"Un incendiu de natură tehnică - a izbucnit la bordul navei Le Boreal în sala motoarelor", a anunţat operatorul francez într-un comunicat, precizând că toţi pasagerii au fost evacuaţi de pe vas ca "măsură de precauţie".

Două elicoptere ale Forţelor Aeriene Regale şi încă două elicoptere ale forţelor britanice au preluat 79 de persoane de pe puntea vasului şi din două bărci de salvare din apă. Încă două vase de salvare care au preluat peste 200 de persoane au fost conduse către adăpost de un vas al Marinei Regale britanice.

Pasagerii şi membrii echipajului au fost transportaţi la baza militară britanică din Mount Pleasant, unde au primit îngrijiri medicale, haine şi alimente.

Comandantul forţelor britanice din insulele sud-atlantice, Darren Bone, a declarat că trupele de intervenţie au reacţionat cu toate măsurile necesare pentru a participa la "o operaţiune de salvare extrem de complexă şi periculoasă în condiţii dificile".

Ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, a lăudat intervenţia Marinei Regale şi a Forţelor Aeriene Regale, care "au salvat multe vieţi şi au prevenit (ca situaţia să se transforme într-o) tragedie umană".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici