Circa 60.000-100.000 de vize, anulate de Statele Unite în virtutea ordonanţei lui Donald Trump

Autorităţile americane au anulat cel puţin 100.000 de vize de călătorie într-o săptămână, în virtutea ordonanţei emise de preşedintele Donald Trump, arată un document al Departamentului american al Justiţiei obţinut de NBC News, însă Departamentul de Stat susţine că cifra este de circa 60.000.

5032 afișări
Imaginea articolului Circa 60.000-100.000 de vize, anulate de Statele Unite în virtutea ordonanţei lui Donald Trump

Circa 60.000-100.000 de vize, anulate de Statele Unite în virtutea ordonanţei lui Donald Trump

Conform unui document oficial obţinut de NBC News, 100.000 de vize au fost anulate în doar o săptămână, fiind vizaţi cetăţeni ai ţărilor din Orientul Mijlociu şi Africa introduse recent de Donald Trump pe o listă cu interdicţii de călătorie.

Însă Departamentul de Stat a contestat această cifră, precizând că mai puţin de 60.000 de vize au fost anulate.

Preşedintele american, Donald Trump, a emis acum o săptămână o ordonanţă executivă prin care interzice temporar intrarea în Statele Unite a cetăţenilor din ţări unde există risc terorist. Ţările vizate sunt Irak, Siria, Iran, Libia, Somalia, Sudan şi Yemen.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici