Incendiul de proporţii de la fabrica din Filipine a fost stins. Mii de persoane au fost evacuate/ Bilanţul victimelor

Incendiul de la fabrica din Filipine, în urma căruia 126 de muncitori au fost răniţi şi mii au fost evacuaţi, care a avut loc în provincia Cavite, la sud de capitala ţării, Manila, a fost stins după mai mult de 40 de ore de la producere, şase muncitori fiind daţi dispăruţi.

489 afișări
Imaginea articolului Incendiul de proporţii de la fabrica din Filipine a fost stins. Mii de persoane au fost evacuate/ Bilanţul victimelor

Incendiul de proporţii de la fabrica din Filipine a fost stins. Mii de persoane au fost evacuate. Bilanţul victimelor

Guvernatorul provinciei, Jesus Crispin Remulla, a declarat că mai multe de 100 de muncitori, printre care trei japonezi, au fost răniţi, însă că nu există dovezi că ar fi persoane prinse în complexul  House Technology Industries, care se întinde pe şase hectare, din oraşul General Trias, provincia Cavite.

Focul a început miercuri seară şi a fost stins aproape în totalitate."Dacă există dispăruţi, ar fi multe familii care să îi caute", a declarat guvernatorul pentru Associated Press, 

Cel puţin 126 de persoane au fost rănite, inclusiv doi japonezi, a mai spus oficialul.

Pompierii şi poliţiştii aşteptau în exteriorul clădirii de trei etaje ca ultimele focare să se stingă pentru a începe o inspecţie la faţa locului.

Incendiul ar fi izbucnit din cauza defecţiunii nui aparat şi a produs mici explozii în zona cu materiale inflamabile când se făcea schimbul de ture ale muncitorilor.

Fum negru a cuprins cerul iar flăcări uraşe au împânzit miercuri seară fabrica care are în jur de 15.000 de angajaţi fiind cea mai mare din provicina Cavite.

Fabrica în care se produceau piese pre-fabricate pentru locuinţe, pentru a fi exportate în Japonia, este amplasată într-o zonă economică din general Trias, la 26 de km la sud de Manila.


 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici