Angela Merkel s-a întâlnit cu Recep Tayyip Erdogan, îndemnându-l să respecte libertatea de exprimare

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a evidenţiat importanţa libertăţii de opinie şi exprimare în cursul întrevederii cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, relatează site-ul agenţiei Reuters.

2235 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel s-a întâlnit cu Recep Tayyip Erdogan, îndemnându-l să respecte libertatea de exprimare

Angela Merkel s-a întâlnit cu Recep Tayyip Erdogan, îndemnându-l să respecte libertatea de exprimare (Imagine: Hepta / Mediafax Arhiva Foto)

În prima vizită la Ankara după tentativa de lovitură de stat eşuată din 2016, Angela Merkel a declarat că a discutat cu Recep Tayyip Erdogan despre crizele din Siria şi Irak, cei doi lideri stabilind intensificarea cooperării în combaterea terorismului.

"În momentul tentativei de lovitură de stat, am observat că poporul turc a apărat democraţia şi principiile democratice", a declarat Angela Merkel într-o conferinţă de presă.

"Într-o perioadă de criză politică profundă, trebuie să facem totul pentru protejarea separaţiei puterilor în stat şi, mai presus de toate, pentru libertatea la opinie şi diversitatea societăţii. Opoziţia este parte a democraţiei", a subliniat Angela Merkel.

Recep Tayyip Erdogan, acuzat de tendinţe autoritariste, intenţionează să organizeze un referendum pentru instituirea sistemului prezidenţial în Turcia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici