Petro Poroşenko cere comunităţii internaţionale să exercite presiuni asupra Rusiei

Preşedintele Petro Poroşenko a lansat, joi, un apel adresat comunităţii internaţionale de a exercita presiuni asupra Rusiei pentru a nu mai susţine insurgenţii din estul Ucrainei, în contextul intensificării confruntărilor militare.

678 afișări
Imaginea articolului Petro Poroşenko cere comunităţii internaţionale să exercite presiuni asupra Rusiei

Petro Poroşenko cere comunităţii internaţionale să exercite presiuni asupra Rusiei (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

"Combatanţi ruşi atacă localitatea Avdiivka. Comunitatea internaţională ar trebui să exercite mai activ presiuni asupra Rusiei pentru a pune capăt atacurilor cu obuze", a transmis joi Petro Poroşenko.

Confruntările militare continuau joi în estul Ucrainei, între armata ucraineană şi insurgenţii proruşi, bilanţul fiind de 21 morţi şi sute de răniţi în ultimele cinci zile.

Administraţia prooccidentală de la Kiev şi Moscova se acuză reciproc de amplificarea confruntărilor militare.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, între serviciile de securitate ucrainene şi rebeli proruşi, a izbucnit în martie 2014. Bilanţul este estimat la cel puţin 9.700 de morţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici