Ministru britanic,întrebat despre un eventual referendum privind independenţa Scoţiei: Lăsaţi-o baltă

Londra nu va ajuta Scoţia să organizeze un alt referendum privind separarea de Marea Britanie, a declarat joi ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, relatează Reuters online.

906 afișări
Imaginea articolului Ministru britanic,întrebat despre un eventual referendum privind independenţa Scoţiei: Lăsaţi-o baltă

Ministru britanic,întrebat despre un eventual referendum privind independenţa Scoţiei: Lăsaţi-o baltă (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

"Lăsaţi-o baltă", a declarat Fallon pentru publicaţia Herald, când a fost întrebat dacă ar facilita organizarea unui nou referendum privind independenţa Scoţiei în urma votului acesteia din iunie de a rămâne în UE.

"Premierul Nicola Sturgeon trebuie să respecte decizia Scoţiei din 2014 de a rămâne în Marea Britanie şi decizia Marii Britanii de a părăsi UE. Respectul funcţionează în ambele sensuri“, a adăugat el.

Cincizeci şi cinci la sută dintre scoţieni au votat ca ţara lor să facă în continuare parte din Marea Britanie în 2014, iar premierul Theresa May a spus în repetate rânduri că nu crede că este nevoie de un al doilea referendum.

Scoţia, una dintre cele patru ţări care fac partea din Regatul Unit, a votat îşi păstreze apartenenţa la UE în referendumul din iunie anul trecut, în timp ce în ansamblu, Marea Britanie a votat să părăsească Blocul comunitar, ceea ce a determinat Guvernul lui Sturgeon să ceară organizarea unui nou vot privind independenţa.

Sturgeon a scris pe Twitter că va fi "o mişcare dezastruoasă" ca membrii Partidului Conservator condus de Theresa May să blocheze organizarea unui referendum privind independenţa Scoţiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici