Donald Trump şi premierul Australiei au avut o convorbire telefonică ”nesatisfăcătoare”

Donald Trump, preşedintele SUA, a avut o discuţie telefonică cu Malcom Turnball, premierul Australiei, despre acordul în privinţa reinstalării refugiaţilor, conversaţie catalogată de liderul de la Casa Albă ca fiind ”nesatisfăcătoare”, informează BBC News.

2669 afișări
Imaginea articolului Donald Trump şi premierul Australiei au avut o convorbire telefonică ”nesatisfăcătoare”

Donald Trump şi premierul Australiei au avut o convorbire telefonică ”nesatisfăcătoare”

Donald Trump a postat pe Twitter în urma conversaţiei că ”va examina acest acord stupid”.

Acordul a fost adoptat de Administraţia Barack Obama, iar până la 1.250 solicitanţi de azil din Australia trebuind să fie reinstalaţi în Statele Unite.

Decizia controversată a Australia a fost de a refuza să accepte aceşti refugiaţi şi de a-i ţine în centre de detenţie în insule precum Nauru şi Papua Noua Guinee.

Turnbull a afirmat că este dezamăgit de detaliile discutate în conversaţia telefonică, pe care a descris-o ca fiind foarte ”clară şi directă”.

Deşi Trump a asigurat faptul că acordul dintre cele două state va continua, acesta ar fi afirmat în timpul conversaţiei că el consideră acest acord ca fiind ”unul extrem de nefavorabil”.

Australia a fost în repetate rânduri criticată de către organizaţiile pentru drepturile omului, în privinţa politicii refugiaţilor şi solicitanţilor de azil.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici