Circulară care limita dreptul la liberă circulaţie al românilor în Franţa, anulată parţial

Cea mai înaltă jurisdicţie administrativă franceză, Consiliul de Stat, a anulat parţial luni o circulară a Ministerului de Interne privind modalităţile de admitere a sejurului şi repatrierii românilor şi bulgarilor, contestată de asociaţiile de apărare a drepturilor omului.

14 afișări
Imaginea articolului Circulară care limita dreptul la liberă circulaţie al românilor în Franţa, anulată parţial

Circulară care limita dreptul la liberă circulaţie al românilor în Franţa, anulată parţial (Imagine: Mediafax Foto)

Mai multe asociaţii de apărare a drepturilor străinilor, printre care SOS Rasism şi Liga Drepturilor Omului, au depus un recurs, apreciind că această circulară, care a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2007, "nega dreptul la liberă circulaţie" al acestor noi membri ai Uniunii Europene.

Consiliul de Stat a decis luni să anuleze unele dispoziţii ale acestei circulare, legate în special de şederea pe o perioadă de cel puţin trei luni.

Consiliul a apreciat nefondată decizia ministrului de Interne de a nu autoriza dreptul de şedere al cetăţenilor bulgari şi români în primele trei luni de la intrarea lor pe teritoriul naţional, din momentul în care devin "o povară absurdă pentru sistemul de asistenţă socială francez".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici