Circulaţia trenurilor Eurostar şi Thalys rămâne întreruptă marţi, după accidentul din Belgia

Traficul trenurilor internaţionale de mare viteză Thalys şi Eurostar, întrerupt total luni dinspre şi spre Bruxelles, va rămâne închis marţi, din cauza catastrofei feroviare survenite luni dimineaţă la periferia capitalei belgiene.

191 afișări
Imaginea articolului Circulaţia trenurilor Eurostar şi Thalys rămâne întreruptă marţi, după accidentul din Belgia

Circulaţia trenurilor Eurostar şi Thalys rămâne întreruptă marţi, după accidentul din Belgia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Din cauza unui accident survenit la Buizingen între două trenuri de trafic intern (belgian), traficul este întrerupt total până marţi, 16 februarie, inclusiv", afirmă compania Thalys, într-un comunicat difuzat luni seară.

"Din cauza unui accident între două trenuri de la periferia belgiană, serviciul nostru cu destinaţia şi cu plecarea din Bruxelles este complet oprit şi va rămâne astfel până la sfârşitul zilei (de luni), precum şi marţi, 16 februarie", a declarat, la rândul său, Eurostar.

Eurostar a precizat că va continua să asigure legăturile către Londra, de la Paris şi Lille, "dar cu întârzieri".

Într-un comunicat comun, societăţile feroviare franceză şi belgiană au precizat că trenurile de mare viteză cu plecarea dintr-un oraş francez de provincie şi cu destinaţia Bruxelles vor avea ca punct terminus oraşul Lille.

Accident feroviar în Belgia

O coliziune frontală între două trenuri de pasageri luni, în apropiere de o gară de la periferia Bruxelles-ului, s-a soldat cu 18 morţi şi 125 de răniţi, potrivit unui bilanţ oficial şi încă provizoriu. Aceasta pare să fie una dintre cele mai grave catastrofe feroviare din Belgia.

Trenurile accidentate nu vor fi îndepărtate decât după două sau trei zile, din cauza necesităţilor anchetei, a precizat Parchetul din Bruxelles.

Accident feroviar în Belgia

Trenurile Eurostar şi Thalys care tranzitează Bruxelles-ul folosesc în mod obişnuit această rută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici