Clinton îl informează marţi pe Obama despre călătoria sa în Coreea de Nord

Fostul preşedinte american Bill Clinton îl va informa marţi pe Barack Obama despre călătoria sa recentă în Coreea de Nord, în cursul unei întrevederi cu uşile închise la Casa Albă, a anunţat luni administraţia.

10 afișări
Imaginea articolului Clinton îl informează marţi pe Obama despre călătoria sa în Coreea de Nord

Barack Obama şi Bill Clinton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întâlnirea dintre fostul şi actualul preşedinte al Statelor Unite va avea loc la ora 16.00 (23.00, ora României), în "Situation Room", o sală de reuniuni asigurată împotriva scurgerilor de informaţii, potrivit Casei Albe.

Un consilier al lui Obama a confirmat că discuţiile se vor referi la călătoria lui Clinton la Phenian, de la începutul lui august, în cursul căreia fostul preşedinte a reuşit să obţină eliberarea celor două jurnaliste americane Laura Ling şi Euna Lee, condamnate de justiţia nord-coreeană la 12 ani de muncă silnică pentru că au intrat ilegal pe teritoriul nord-coreean.

În cursul acestei vizite, Bill Clinton a discutat de asemenea, timp de trei ore, cu liderul nord-coreean Kim Jong-Il.

Serviciile de informaţii americane sunt, fără îndoială, dornice să afle de la Clinton detaliile acestei întrevederi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici