Clinton l-a informat pe Obama despre vizita sa în Coreea de Nord

Fostul preşedinte american Bill Clinton l-a informat, marţi, pe Barack Obama, în cadrul unei întrevederi la Casa Albă, despre vizita sa în Coreea de Nord pentru eliberarea a două jurnaliste, în cadrul căreia s-a întâlnit cu liderul nord-coreean Kim Jong-il.

19 afișări
Imaginea articolului Clinton l-a informat pe Obama despre vizita sa în Coreea de Nord

Preşedintele SUA, Barack Obama şi fostul preşedinte american Bill Clinton (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Fostul preşedinte a revenit în "Situation room" de la Casa Albă, sala de şedinţe unde a gestionat la rândul său situaţii de criză, pentru a-l informa pe Barack Obama şi pe oficialii din cadrul serviciilor de informaţii şi al Departamentului de Stat despre misiunea sa la Phenian, de la începutul lunii august, a precizat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs.

Preşedintele american l-a invitat pe predecesorul său democrat în Biroul Oval pentru a lua parte la o discuţie de jumătate de oră, a menţionat Gibbs.

Bill Clinton a reuşit să obţină  eliberarea celor două jurnaliste americane Laura Ling şi Euna Lee, condamnate de justiţia nord-coreeană la 12 ani de muncă silnică doarece au pătruns ilegal pe teritoriul nord-coreean, într-o misiune în cadrul căreia s-a întâlnit cu Kim Jong-il.

Obama i-a mulţumit personal lui Bill Clinton deaorece a "desfăşurat o misiune umanitară pentru a asigura eliberarea celor două cetăţene americane", a precizat Robert Gibbs într-un comunicat.

Secretarul de Stat, Hillary Clinton, a calificat drept "extrem de util" raportul prezentat de soţul ei, deoarece "a oferit o imagine despre ceea ce se întâmplă în Coreea de Nord".

"Dar politica noastră rămâne aceeaşi", a menţionat ea într-o conferinţă de presă. "Continuăm să oferim nord-coreenilor ocazia de dialoga în cadrul negocierilor multilaterale (cele două Corei, Statele Unite, Rusia, China, Japonia, n.red)", a adăugat secretarul american de Stat, afirmând că "alegerea le aparţine nord-coreenilor".

Secretarul de Stat, Hillary Clinton, nu a participat la întrevedere, dar a fost reprezentată de secretarul general Cheryl Mills.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici