CNN anunţă eliberarea a doi ostatici reţinuţi la sediul de campanie al lui Hillary Clinton

Postul de televiziune CNN a anunţat că poliţia a confirmat eliberarea a doi ostatici reţinut la sediul de campanie al candidatului la învestitura democrată pentru Casa Albă, senatorul Hillary Clinton.

1 afișare
Imaginea articolului CNN anunţă eliberarea a doi ostatici reţinuţi la sediul de campanie al lui Hillary Clinton

Luare de ostatici la sediul de campaniei al senatorului Hillary Clinton

Două persoane au fost eliberate după ce au fost luate ostatice de un bărbat care pretindea că are o bombă lipită de piept, dar pentru moment nu se ştie dacă mai există vreo persoană în sediul de campanie de la Rochester, New Hampshire, iar poliţia care a înconjurat clădirea se află în continuare pe poziţii.

Martorii oculari susţin că o femeie, descrisă drept unul dintre ostatici, şi care ar lucra în calitate de voluntar în cadrul campaniei, a ieşit din clădire şi a fost escortată în siguranţă.

Postul de televiziune WMUR din New Hampshire a anunţat că un al doilea ostatic a fost eliberat, dar nu se ştie dacă mai sunt şi alte persoane reţinute.

Clinton, care nu era prezentă la sediul din Rochester, New Hampshire, şi-a anulat discursul pe care urma să îl susţină în Virginia imediat după anunţarea incidentului, au declarat oficialii din cadrul Partidului Democrat.

"Este un eveniment în desfăşurare la sediul nostru din Rochester, New Hampshire. Păstrăm legătura cu autorităţile statale şi locale şi acţionăm la recomandările lor", se arată într-un comunicat de la sediul de campanie din Washington al lui Clinton.

Anthony Ejarque, în vârstă de 42 de ani, proprietarul Slims Texmex Saloon de pe strada pe care se află şi sediul de campanie a lui Clinton din Rochester, a declarat că poliţia a evacuat 30-40 de clienţi şi angajaţi ai restaurantului său.

"Au intrat şi le-au cerut tuturor să se ridice şi să plece şi au evacuat bucătăria", a declarat el, contactat prin telefon. "Sunt echipe SWAT, sau cum le spun ei acum, pe străzi", a adăugat Ejarque.

Ejarque a precizat că este "foarte linişte pe stradă, nu se poate vedea nimic, dar se pare că este un individ cu o bombă în clădirea lui Hillary, care este vis-a-vis" de restaurantul său. "Am reuşit să ne strecurăm înapoi în clădire", a continuat el.

Postul de televiziune The New England Cable News a difuzat imagini în direct de la sediul de campanie, de la parterul unei clădiri de pe stradă.

O echipă de pirotehnişti a poliţiei din New Hmapshire a baricadat locul incidentului şi a izolat zona. Situat la 120 de kilometri nord de Boston, oraşul Rochester este locuit de 30.117 persoane şi este locul unuia dintre cele 16 sedii de campanie din stat ale lui Clinton, potrivit site-ului senatorului.

Maiorul Michael Hambrook de la poliţia din New Hampshire a declarat că sediul de campanie din Rochester al rivalului lui Clinton, Barack Obama, şi câteva clădiri de birouri din apropiere au fost evacuate.

Clinton şi Obama sunt principalii favoriţi la învestitura democrată în cursa pentru Casa Albă din 2008. În New Hampshire vor avea loc primele alegeri primare, în ianuarie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici