Coaliţia a efectuat marţi raiduri asupra poziţiilor pro-Kadhafi la Misrata

Raidurile coaliţiei au vizat, marţi seara, poziţii ale forţelor colonelului Muammar Kadhafi aflate împrejurul şi în interiorul oraşului Misrata, al treilea cel mai important din ţară, la aproximativ 200 de kilometri est de Tripoli, a declarat un purtător de cuvânt al insurgenţilor.

12 afișări
Imaginea articolului Coaliţia a efectuat marţi raiduri asupra poziţiilor pro-Kadhafi la Misrata

Coaliţia a efectuat marţi raiduri asupra poziţiilor pro-Kadhafi la Misratai (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Astăzi este linişte. Forţele coaliţiei au efectuat, marţi seara, raiduri intensive asupra poziţiilor batalioanelor lui Kadhafi, cărora le-au fost produse pierderi considerabile", a anunţat miercuri acest purtător de cuvânt, sub protecţia anonimatului.

"Am petrecut cinci zile dificile. Eram la capătul disperării. Este (un act) curajos din partea coaliţiei, care trebuie să continue să bombardeze forţele" lui Kadhafi, a declarat el.

"Oraşul este calm astăzi. Doar lunetiştii ameninţă locuitorii. Dar, în cazul în care coaliţia îşi continuă raidurile şi bruiază comunicaţiile forţelor regimului, vom curăţa oraşul de lunetişti în trei zile", a adăugat el.

Potrivit acestuia, brutăriile au putut să deschidă din nou, miercuri, pentru prima dată după şase zile.

El a adăugat că apa şi electricitatea erau oprite în acest oraş de nouă zile, iar comunicaţiile de trei săptămâni.

Oraşul "Misrata este recunoscător coaliţiei şi Franţei, care trebuie să ne sprijine şi mai mult în zilele următoare, iar noi ne vom ocupa de restul. Nu trebuie ca bombardamentele să se oprească. Trebuie bombardate căile de aprovizionare ale acestor criminali, mai ales la Zeliten (vest) şi Bani Walid (sud)", a continuat purtătorul de cuvânt.

"Trei zile de susţinere (din partea coaliţiei) şi Misrata va fi liber din nou", a apreciat el.

Şaptesprezece persoane, între care şi cinci copii, au fost ucise marţi de lunetişti şi de obuze ale forţelor loiale liderului libian, colonelul Muammar Kadhafi, la Misrata, potrivit unui medic de la spitalul din oraş.

Tirurile forţelor pro-Kadhafi au ucis, luni, 40 de persoane şi au rănit peste 300, potrivit aceleiaşi surse.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici