"Cobra" convoacă întrunire de urgenţă în cazul fostului agent de spionaj rus

Comitetul de urgenţă al Guvernului britanic, "Cobra", a fost convocat miercuri pentru a discuta despre incidentul în urma căruia un fost agent de spionaj rus se află în stare critică după contactul cu o substanţă toxică, relatează site-ul Euronews.

2446 afișări
Imaginea articolului  "Cobra" convoacă întrunire de urgenţă în cazul fostului agent de spionaj rus

"Cobra", convoacă întrunire de urgenţă în cazul fostului agent de spionaj rus

Guvernul britanic analizează informaţiile strânse de către poliţiştii care investighează acest caz. Unitatea de contraterorism este de asemenea implicată în anchetă, pe fondul "circumstanţelor neobişnuite" ale incidentului.

Unitatea militară de cercetare Porton Down examinează probele prelevate din oraşul Salisbury, unde un bărbat de 66 de ani, Serghei Skripal, şi fiica lui de 33 de ani, Iulia, au fost găsiţi inconştienţi duminică. Până acum, nu a fost stabilită natura substanţei toxice.

Amber Rudd, ministrul britanic de Interne, a prezidat întrunirea comitetului de urgenţă "Cobra" şi a precizat că se aşteaptă ca investigaţia să fie "un proces de durată".

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a declarat că Marea Britanie va răspunde "corespunzător şi hotărât" dacă vor exista dovezi privind implicarea Rusiei în incidentul în urma căruia un fost agent de spionaj rus se află în stare critică după contactul cu o substanţă toxică.

De cealaltă parte, Rusia neagă orice implicare în acest eveniment. Ambasada Rusiei la Londra a solicitat Ministerului britanic de Externe să ofere explicaţii cu privire la otrăvirea lui Serghei Skripal, fost colonel în cadrul serviciului militar rus de informaţii (GRU).

În 2006, Serghei Skripal a fost condamnat la închisoare în Rusia pentru spionaj în favoarea Marii Britanii. Agentul a fost găsit vinovat de legături cu serviciul britanic de informaţii externe (MI6). Ulterior, acesta a primit azil în Marea Britanie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici