Codagenix a creat vaccinul COVID-19 sub forma de spray nazal. Studiile vor începe în ianuarie

  • Va începe primul studiu clinic cu un vaccin sub forma de spray.
  • Studiile cu oameni vor începe în prima săptămână din ianuarie.
  • Vaccinul experimental este dezvoltat de Codagenix, o companie din NY.
3344 afișări
Imaginea articolului Codagenix a creat vaccinul COVID-19 sub forma de spray nazal. Studiile vor începe în ianuarie

Codagenix a creat vaccinul COVID-19 sub forma de spray nazal. Studiile vor începe în ianuarie

Un vaccin spray nazal Covid-19, care utilizează o formă slăbită a virusului, va fi testat pe aproape 50 de britanici luna viitoare.

Compania Codagenix din New York a declarat că studiile vaccinului său experimental, COVI-VAC, vor începe pe 48 de persoane, în Londra, în prima săptămână a lunii ianuarie.

Agenţia de Reglementare a Medicamentelor şi Produselor pentru Sănătate din Marea Britanie a dat undă verde studiilor, în urma datelor pozitive de siguranţă în studiile pe animale.

COVI-VAC este un tip de vaccin viu atenuat, ceea ce înseamnă că participanţii la studiu vor obţine o versiune modificată genetic a Covid, care este mai slabă decât virusul propriu-zis, dar totuşi infecţioasă. Mai exact, vaccinurile atenuate vii acţionează prin stimularea sistemului imunitar în acelaşi mod în care ar face boala reală, dar bazându-se pe viruşi incapabili să provoace boli grave. În plus, COVI-VAC nu va avea nevoie de ac şi seringă sau de depozitare ultra-rece.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici