Coincidenţa teribilă dintre victimele de pe Titanic şi cele de pe Titan

Victimele sub Titan au petrecut ultimele momente ascultând muzică în întuneric, dezvăluie un raport, în timp ce în cazul Titanicului - orchestra cânta pe punte, în timp ce vasul se scufunda.

1607 afișări
Imaginea articolului Coincidenţa teribilă dintre victimele de pe Titanic şi cele de pe Titan

Coincidenţa teribilă dintre victimele de pe Titanic şi cele de pe Titan

Au apărut detalii despre expediţia fatală din 18 iunie, publicaţia New York Times raportând modul în care scafandrii s-au pregătit pentru misiune.

Shahzada şi Suleman Dawood, miliardarul britanic Hamish Harding, francezul Paul-Henri Nargeolet şi Stockton Rush, directorul executiv al companiei OceanGate care deţinea submersibilul, au fost ucişi când nava a suferit o implozie catastrofală.

Ultima poză cunoscută cu Shahzada şi Suleman, în vârstă de 19 ani, a fost publicată. Ei sunt fotografiaţi pe nava-mamă, Prinţul Polar, purtând o jachetă portocalie impermeabilă şi o vestă de salvare.

Christine Dawood, soţia lui Shahzada şi mama lui Suleman, a spus că pasagerii au primit şi costume de zbor OceanGate, pantaloni impermeabili, cizme cu vârf de oţel şi căşti.

Familia pakistaneză l-a întâlnit pe Rush şi pe soţia sa în februarie, într-o cafenea din apropierea staţiei Waterloo, unde au discutat despre proiectarea şi siguranţa submersibilului.

Li s-a cerut să nu bea cafea

În zilele dinaintea morţii lor, scafandrii au participat la întâlniri de siguranţă şi prezentări la bordul navei-mamă a submersibilului, Polar Prince, un fost spărgător de gheaţă al Gărzii de Coastă canadiană care a fost construit în 1959.

Celor cinci persoane ucise li s-a spus înainte de scufundare să nu bea cafea, în acea dimineaţă.

De asemenea, li s-a cerut să încarce melodiile preferate pe telefon pentru a le reda pe un difuzor Bluetooth, dar Rush a insistat să nu fie inclusă muzică country.

În timpul scufundării, victimele ar fi văzut doar creaturi marine bioluminiscente prin hublou, în drum către epava Titanicului, în timp ce proiectoarele au fost stinse până când submersibilul a ajuns pe fundul mării pentru a economisi bateria.

Submersibilul cobora de obicei cu aproximativ 25 de metri pe minut, potrivit New York Times.

Mai multe investigaţii asupra imploziei sunt în desfăşurare, după ce bucăţi de resturi au fost găsite la aproximativ 487 de metri de Titanic, la cinci zile după ce nava a pierdut contactul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici