Stand-uper arestat pentru glume ”jignitoare” pe care nu le-a făcut. Unde s-a întâmplat

  • Într-unul dintre spectacolele sale, stand-uperul Munawar Faruqui a făcut câteva glume despre oraşul său natal din Gujarat şi revoltele religioase mortale din 2002.
  • Nu toată lumea apreciază o glumă în India.
  • De aceea, stand-uperul a petrecut 26 de zile în închisoare pentru glume pe care nu le-a făcut.
  • Poliţia a declarat că nu are dovezi că Munawar Faruqui a făcut glume jignitoare.
1474 afișări
Imaginea articolului Stand-uper arestat pentru glume ”jignitoare” pe care nu le-a făcut. Unde s-a întâmplat

Stand-uper arestat pentru glume ”jignitoare” pe care nu le-a făcut. Unde s-a întâmplat

„Junagadh este un oraş foarte leneş. Oamenii merg la sieste, magazinele închise, nu se întâmplă nimic", a spus Faruqui despre oraşul său natal, un fost stat princiar.

Stand-uperul, care este musulman, a mai spus că, „Eram opt copii în casă. Eram fericit pentru că nu trebuia să merg la şcoală. Aveam curent, în mod normal, telefoanele se întrerupeau, bătrânii din casă erau îngrijoraţi de siguranţa lor. Dar când s-au încheiat revoltele, [am descoperit] că nimeni nu a murit în Junagadh. Ştiţi de ce? Oamenii erau prea leneşi ca să se revolte”.

Problema este că nu toată lumea apreciază o glumă în India. Din acest motiv, stand-uperul a petrecut 26 de zile în închisoare pentru glume pe care nu le-a făcut în mod concret sau cu intenţii rele, potrivit BBC.

În seara zilei de 1 ianuarie, a început un turneu în 14 oraşe, cu un spectacol într-o cafenea din oraşul Indore, din nordul Indiei. A fost prezent şi un lider al unui grup local hindus care a oprit spectacolul, plângându-se că glumele sale „insultă” sentimentele religioase hinduse.

Indore este un oraş proeminent din Madhya Pradesh, care este condus de naţionalistul hindus BJP. Hinduşii reprezintă marea majoritate a populaţiei Indiei.

Într-un videoclip pe telefonul mobil înregistrat de un membru al audienţei, Faruqui este văzut pledând în faţa lui Eklavya Gaud, fiul unui politician BJP aflat la guvernare, că glumeşte şi despre musulmani în spectacolele sale şi că ar trebui să i se permită să continue. „Vreau doar să îi fac pe oameni să râdă. Dacă cineva se simte jignit, nu o voi mai face niciodată", i-a spus el lui Gaud.

În acea seară, Munawar Faruqui şi alte patru pesroane, inclusiv un alt comediant, au fost arestaţi şi acuzaţi că au revoltat sentimentele religioase şi au comis un „act neglijent care ar putea răspândi infecţia bolilor periculoase pentru viaţă”, făcând aluzie la pandemie.

„Este un infractor în serie. El a făcut remarci indecente asupra zeilor şi zeiţelor hinduse în trecut", a declarat Gaud

Martorii au declarat reporterilor că Faruqui nu făcut nicio glumă legată de religie când a fost întrerupt de Gaud . Ulterior, poliţiştii au recunoscut că nu au avut nicio dovadă că stand-uperul a făcut acest lucru.

„A fost arestat pentru glume pe care nu le-a spus. Munawar nici măcar nu începuse spectacolul când a fost întrerupt. O prezumţie şi anticiparea unui aşa-numit act infracţional nu poate fi o infracţiune. Poliţia a înregistrat un caz şi l-a arestat fără a verifica faptele”, a spus Anshumaan Shrivastava, avocatul stand-uperului.

Faruqui, acum în vârstă de 30 de ani, face parte din scena de comedie tânără şi plină de viaţă a Indiei. Este energic şi ambiţios şi nu se teme de autoironie. Mai important, a început să atragă o audienţă care este dispusă să plătească pentru un program de-al său de glume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici