COMEMORARE #9/11. Barack Obama declară că naţiunea nu le va uita niciodată pe victimele de la 11 septembrie/ Diversitatea este una dintre cele mai mari forţe ale Statelor Unite - VIDEO

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a declarat, cu ocazia comemorării victimelor de la atacurile din 11 septembrie 2001, că naţiunea nu îi va uita niciodată pe cei care au murit în atentate, relatează The Associated Press.

1413 afișări
Imaginea articolului COMEMORARE #9/11. Barack Obama declară că naţiunea nu le va uita niciodată pe victimele de la 11 septembrie/  Diversitatea este una dintre cele mai mari forţe ale Statelor Unite - VIDEO

Barack Obama declară că naţiunea nu le va uita niciodată pe victimele de la 11 septembrie

Obama declarat într-un discurs rostit la Pentagon că este inspirat de puterea familiilor victimelor.

"Nu lăsa ca dragostea de neclintit şi loialitatea să te părăsească. Leagă-le în jurul gâtului tău. Scrie-le pe tăbliţa inimii tale", a citat el din Scriptură.

Obama a lăudat diversitatea din ţara sa şi a cerut americanilor să nu le permită duşmanilor să îi dividă.

Barack Obama susţine că diversitatea este una dintre cele mai mari forţe ale Statelor Unite

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a declarat duminică la ceremonia de comemorare a victimelor de la 11 septembrie că diversitatea este şi va fi mereu una dintre cele mai mari forţe ale Statelor Unite, adăugând că grupările extremiste nu vor putea învinge niciodată ţara, relatează ABC News.

Obama a spus că poporul american se trage din toate colţurile lumii, din toate religiile şi din toate mediile.

Preşedintele a subliniat că grupările extremiste cum ar fi Stat Islamic şi Al-Qaida ştiu că nu vor putea învinge niciodată Statele Unite şi prin urmare se concentrează pe încercarea de a insulfla frica.

"Ştim că diversitatea noastră, caracterul multifaţetat al patrimoniului nostru nu este o slăbiciune, este şi va fi mereu una dintre cele mai mari forţe ale noastre" , a spus Obama.

"Aceasta este America care a fost atacată în dimineaţa acelei zile de septembrie. Aceasta este America căreia trebuie să îi rămânem credindioşi".

El a mai spus că teroriştii încearcă deseori să atace la o scară mai mică, dar încă periculoasă, evocând atentatele din Boston, San Bernardino şi Orlando.

În definitiv, a declarat Obama, memorialul solid dedicat celor care şi-au pierdut vieţile în acea zi este să ne asigurăm că rămânem sinceri faţă de noi înşine, că rămânem fideli faţă de ceea ce este mai bun în noi, că nu îi lăsăm pe alţii să ne separe.

Obama a ţinut un moment de reculegere la Casa Albă care a coincis cu momentul în care primul avion a lovit Turnurile Gemene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici