COMEMORARE la Chişinău: Candele şi flori la Ambasada României, în memoria victimelor incendiului din Colectiv

Zeci de persoane din mai multe raioane ale Republicii Moldova au venit duminică în faţa Ambasadei României la Chişinău, unde au aprins lumânări, au depus flori şi au ţinut un minut de reculegere în memoria victimelor de la Clubul Colectiv din Bucureşti, relatează Jurnal de Chişinău în ediţia online.

977 afișări
Imaginea articolului COMEMORARE la Chişinău: Candele şi flori la Ambasada României, în memoria victimelor incendiului din Colectiv

COMEMORARE la Chişinău: Candele şi flori la Ambasada României, în memoria victimelor incendiului din Colectiv (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

Solidari cu familiile victimelor au fost şi reprezentanţii Platformei Demnitate şi Adevăr. "Tragedia lor este şi tragedia noastră", au spus aceştia.

Potrivit postului PRO TV Chişinău, în faţa misiunii diplomatice a României, câţiva tineri au întins un tricolor uriaş.

Liderul Partidului Socialist (PSRM) Igor Dodon şi deputaţi socialişti au depus duminică flori la Ambasada României, iar spre seară, liberalii, în frunte cu primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, au comemorat victimele de la Bucureşti.

Vineri seară, în clubul bucureştean Colectiv, 30 de persoane au murit, iar peste 180 au fost rănite, în urma unui incendiu declanşat de la artificii aprinse în faţa scenei unde avea loc un concert al trupei rock Goodbye Gravity. Un număr de 146 de răniţi au fost internaţi în 12 spitale din Capitală, mai mult de jumătate dintre aceştia fiind în stare gravă sau critică, iar prognosticul medicilor în cazul acestora fiind foarte rezervat.

Un număr de 137 de răniţi mai erau internaţi, duminică seară, în spitalele Capitalei, potrivit Ministerului Sănătăţii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici