COMENTARIU Lelia Munteanu: Curtea Supremă a Israelului - decizie istorică: premierul poate fi penal

  • Curtea Supremă a Israelului - decizie istorică: premierul poate fi penal
  • Israelul - doi premieri în funcţie, care vor guverna alternativ
2139 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Curtea Supremă a Israelului - decizie istorică: premierul poate fi penal

COMENTARIU Lelia Munteanu. De miercurea viitoare, doi premieri în funcţie vor guverna alternativ

Completul de 11 judecători ai Curţii Supreme a Israelului a decis în unanimitate, respingând toate petiţiile care i-au fost adresate: penalul Bibi poate forma guvernul, iar contractul politic Likud-Kahol Lavan e beton.
 
Cu alte cuvinte, cei doi Benjamini, Netanyahu şi Gantz, premieri… concomitent şi alternativ, vor depune jurământul împreună, miercurea viitoare. Mai mult, încurajaţi de decizia Curţii Supreme, au şi făcut o mică modificare în contract: guvernul va funcţiona nu trei, ci patru ani, iar cei doi îşi vor împărţi portofoliul fifty-fifty - 24 de luni Bibi şi celelalte 24 de luni Benny.
 
Între timp, Drapelele Negre continuă să picheteze reşedinţa actualului premier. Medicii protestează la guvern, cerând să revină la gărzi de 12 ore, în loc de 26. (Înaintea epidemiei, lucrau în ture de 12 ore). Studenţii protestează şi cer ajutor financiar guvernului sau obligarea universităţilor să reducă taxa şcolară, care nu mai corespunde realităţii - de două luni, cursurile sunt online, fără laboratoare, simposioane şi  lucrări practice. (Majoritatea studenţilor se întreţin şi îşi plătesc scolarizarea din munci care au fost oprite de la începutul coronacrizei).
 
Statisticile corona arată bine, Institutul Weizmann pronostichează o creştere a pozitivilor în viitorul apropiat. Speranţa tuturor e să crească moderat, ca autorităţile să nu dea înapoi în privinţa măsurilor de relaxare.
 
Astăzi s-au deschis şi sălile de fitness.
 
Totul e bine în cea mai bună dintre lumile posibile. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici