Comercianţi elveţieni cer ajutorul poliţiei din cauza agresivităţii cerşetorilor romi

Comercianţii de pe o stradă din Geneva au cerut ajutorul poliţiei din cauza agresivităţii cerşetorilor romi, în timp ce preşedintele asociaţiei acestora se pregătea să informeze procuratura în legătură cu această situaţie, relatează Tribune de Geneve în ediţie electronică.

15 afișări
Imaginea articolului Comercianţi elveţieni cer ajutorul poliţiei din cauza agresivităţii cerşetorilor romi

Comercianţi elveţieni cer ajutorul poliţiei din cauza agresivităţii cerşetorilor romi (Imagine din arhivă; Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Aceşti infractori sunt tot mai numeroşi, unele grupuri ajungând uneori şi la 50 de persoane, potrivit unor martori, dar şi tot mai agresivi. Cerşetorii par să ridice probleme serioase comercianţilor din zona gării. "Cu un an în urmă, se opreau la intrare. Acum intră. Se înregistrează o adevărată escaladare a agresivităţii verbale şi fizice", a declarat Bernard Marconi, reprezentantul comercianţilor din centrul Rive.

"Când i-am cerut unei fetiţe să nu-mi mai acosteze clienţii, mi-a zgâlţâit scaunele de pe terasă" a declarat, de asemenea, administratorul Swiss Meal. "Angajaţilor mei, care au 17-18 ani, le este frică", a continuat acesta. Reprezentanţi ai restaurantului Cafe de Paris au raportat incidente asemănătoare, cu insulte, scuipături şi ameninţări. Administratorul unui magazin alimentar cu produse culinare de origine arabă a depus plângere la poliţie, după ce a fost agresat de un cerşetor, cu bastonul, care a revenit însoţit de alte persoane pentru a-l ameninţa în urma depunerii plângerii. "Poliţia nu poate face nimic. Dai pe cineva afară din restaurant, dar se întoarce a doua zi", a declarat acesta.

Poliţia a confirmat o creştere generală a numărului de romi în Geneva şi a dat asigurări că strada Mont-Blanc a fost introdusă în cadrul operaţiunii de securitate Nemo din această vară. Având în vedere că sărbătorile Genevei s-au încheiat, serviciile implicate îşi pot consolida prezenţa în cartier. "Este important să nu le fie permis să se stabilească, să fie împiedicaţi să se instaleze" într-o zonă, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Jean-Philippe Brandt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici