Comisia de investigaţie a ONU a constatat "crime de război" în Ucraina

Comisia specială a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului a constatat "crime de război" comise în Ucraina după lansarea invaziei militare ruse, în februarie, conform unui raport prezentat vineri şi citat de cotidianul Le Monde.

218 afișări
Imaginea articolului Comisia de investigaţie a ONU a constatat "crime de război" în Ucraina

Comisia de investigaţie a ONU a constatat "crime de război" în Ucraina

"Pe baza probelor colectate de Comisie, aceasta a concluzionat că au fost comise crime de război în Ucraina" după iniţierea invaziei militare ruse, în februarie, a declarat vineri Erik Mose, preşedintele Comisiei speciale de anchetă a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului.

Oficialul Naţiunilor Unite a enumerat, în prezentarea raportului, bombardamente ruse în zone civile, numeroase execuţii, acte de tortură, tratamenente abuzive şi agresiuni sexuale.

Anchetele s-au derulat în regiunile Kiev, Cernihiv, Harkov şi Sumi, experţii Comisiei ONU colectând probe din 27 de localităţi şi interogând 150 de victime.

"Am fost frapaţi de numărul mare de execuţii în regiunile inspectate. Comisia anchetează acum decesele produse în 16 zone. Am primit sesizări credibile referitoare la alte acte de execuţii, pe care suntem pe cale să le documentăm", a subliniat Erik Mose.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici