Comisia de la Veneţia sugerează dizolvarea Parlamentului şi alegeri anticipate în R.Moldova

Comisia de la Veneţia consideră că alegerile parlamentare anticipate nu pot fi evitate în Republica Moldova şi că Parlamentul trebuie dizolvat după 16 iunie, potrivit unor informaţii neoficiale cuprinse într-o scrisoare trimisă autorităţilor moldovene, relatează PRO TV Chişinău.

33 afișări
Imaginea articolului Comisia de la Veneţia sugerează dizolvarea Parlamentului şi alegeri anticipate în R.Moldova

Comisia de la Veneţia sugerează dizolvarea Parlamentului şi alegeri anticipate în R.Moldova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit conţinutului acestei scrisori, Comisia de la Veneţia sugerează dizolvarea Parlamentului şi organizarea alegerilor anticipate într-un termen rezonabil.

Anterior, experţii de la Veneţia, au declarat că Legea fundamentală ar trebui modificată în Parlament, respectiv cu ajutorul comuniştilor şi nu prin intermediul refendumului, aşa cum îşi doreşte Alianţa pentru Integrare Europeană.

Liderii alianţei de guvernământ au anunţat că vor iniţia un referendum pentru modificarea Constituţiei. Votul ar urma să aibă loc până la 16 iunie, însă deocamdată nu se ştie câte articole vor fi modificate.

Comuniştii au anunţat că în semn de protest vor boicota şedinţele Legislativului şi vor organiza un alt referendum pe marginea acordării unui vot de neîncredere actualei guvernări. Partidul Comuniştilor şi Partidul Popular Creştin Democrat acuză Alianţa pentru Integrare Europeană de uzurparea puterii în stat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici