Comisia de Sănătate din New York vrea să taie şi porţiile de floricele vândute la cinematograf

Comisia numită de primarul oraşului New York, Michael Bloomberg, pentru a aproba planul său de limitare a cantităţii de băuturi îndulcite vândute la restaurante, ar putea reduce şi porţiile de floricele comercializate la cinematografe sau a celor de băuturi din lapte.

263 afișări
Imaginea articolului Comisia de Sănătate din New York vrea să taie şi porţiile de floricele vândute la cinematograf

Comisia de Sănătate din New York vrea să taie şi porţiile de floricele vândute la cinematograf (Imagine: Shutterstock)

Comisia de Sănătate a oraşului New York şi-a exprimat sprijinul pentru limitarea volumului de băuturi îndulcite vândute la restaurante, marţi, în cursul unei reuniuni în Queens. Membrii comisiei au convenit să înceapă printr-o perioadă de şase săptămâni în care proiectul să fie supus dezbaterii publice, relatează site-ul MyFoxNY.com.

În cadrul reuniunii, unii membri au apreciat că ar trebui luate în considerare şi alte limite privind alimentele cu multe calorii.

Unul dintre aceştia, Bruce Vladeck, consideră că ar trebui examinată reducerea cantităţii de floricele de porumb vândute la cinematografe. "Floricelele nu sunt cu mult mai bune decât sucul", a declarat Vladeck.

Un alt membru crede că şi băuturile din lapte ar trebui supuse aceloraşi limite privind cantitatea. "Sunt unele băuturi ca milkshake sau cafea cu lapte care au cantităţi monstruoase de calorii", a afirmat doctorul Joel Forman, membru al comisiei.

Primarul Bloomberg afirmă că aceste reguli au ca scop să reducă obezitatea în oraş. Asociaţia Restaurantelor din New York se opune însă măsurii şi are în vedere acţiuni în justiţie dacă va fi adoptată. Locuitorii se opun de asemenea acestei măsuri în proporţie de 51 la sută, faţă de 46 la sută care sunt în favoarea ei, potrivit unui sondaj realizat de Universitatea Quinnipiac.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici