Comisia Europeană a lansat o nouă schemă de ajutor financiar pentru refugiaţii din Grecia

Comisia Europeană va oferi Greciei un sprijin financiar în valoare de 209 milioane de euro pentru a ajuta refugiaţii din această ţară să închirieze locuinţe şi să cumpere provizii, relatează agenţia de ştiri Reuters.

816 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană a lansat o nouă schemă de ajutor financiar pentru refugiaţii din Grecia

Comisia Europeană a lansat o nouă schemă de ajutor financiar pentru refugiaţii din Grecia

Aproximativ 62.000 de refugiaţi şi imigranţi, în special sirieni, afgani şi irakieni, au rămas în Grecia după ce mai multe state europene şi-au închis frontierele în contextul valurilor de imigranţi care se îndreptau spre statele din vestul şi nordul Europei.

Cei mai mulţi dintre aceştia locuiesc în tabere supraaglomerate în condiţii precare.

Schema de ajutor, anunţată de Agenţia ONU pentru Refugiaţi, va permite refugiaţilor să folosească aproximativ 24.000 de locuinţe închiriate.

În urma lansării acestei noi scheme de ajutor, sprijinul financiar acordat Greciei de UE a ajuns la o valoare totală de 401 milioane de euro.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici