Comisia Europeană alocă aproape 16 milioane de euro pentru descoperirea unui tratament COVID-19

  • Comisia Europeană alocă 15,7 milioane de euro pentru descoperirea unui tratament COVID-19.
  • Instituţia europeană va sprijini financiar o reţea internaţională de cercetare clinică pentru tratamentul coronavirusului.
  • Finanţarea face parte din angajamentul în valoare de 1,4 miliarde de euro pe care Comisia l-a asumat
422 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană alocă aproape 16 milioane de euro pentru descoperirea unui tratament COVID-19

Comisia Europeană alocă aproape 16 milioane de euro pentru descoperirea unui tratament COVID-19

Comisia a anunţat încă de vineri că va sprijini cu suma de 15,7 milioane de euro o nouă iniţiativă ambiţioasă de cercetare intitulată EU-RESPONSE, care va institui o reţea de cercetare clinică pentru tratamentul noului coronavirus şi al altor boli infecţioase emergente.

Finanţarea face parte din angajamentul în valoare de 1,4 miliarde de euro pe care Comisia l-a asumat pentru cercetare şi inovare în domeniul coronavirusului având drept scop dezvoltarea de vaccinuri, de noi tratamente şi de instrumente de diagnosticare menite să prevină răspândirea virusului

„EU-RESPONSE constituie un pas important în direcţia unor studii clinice intervenţionale paneuropene, care nu numai că se desfăşoară la scara de care avem nevoie pentru a evalua rapid tratamentele potenţiale, ci se şi pot adapta rapid pe măsură ce apar realităţi şi idei noi. Această reţea europeană de studii clinice intervenţionale îi va folosi în prezent Europei pentru a aborda problemele provocate de noul coronavirus şi ne va ajuta să ne pregătim pentru ameninţări viitoare, oferind viteză, amploare şi solidaritate”, a declarat comisarul Mariya Gabriel.

Consorţiul EU-RESPONSE, condus de Institutul Naţional Francez de Sănătate şi Cercetare Medicală (INSERM), reuneşte 21 de parteneri cu capacităţi de cercetare de renume mondial din 13 state membre ale UE şi din Norvegia, Elveţia şi Turcia. Proiectul se adaugă la portofoliul de acţiuni de cercetare şi inovare finanţate de UE şi completează politica şi activităţile în materie de sănătate publică pe care Comisia le coordonează cu statele membre.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
tratament,
covid,
comisia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici