Comisia Europeană, după clasarea dosarului Timmermans: Autorităţile române nu aveau, de la bun început, jurisdicţie

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene Margaritas Schinas a afirmat, vineri, că CE a luat cunoştinţă asupra clasării dosarului în cazul lui Frans Timmermans de la Parchetul General, precizând că autorităţile române nu aveau jurisdicţie în astfel de cauze, încă de la bun început.

778 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană, după clasarea dosarului Timmermans: Autorităţile române nu aveau, de la bun început, jurisdicţie

Comisia Europene, după clasarea dosarului Timmermans: Autorităţile române nu aveau, de la bun început, jurisdicţie

„Am luat la cunoştinţă asupra deciziei procurorilor de a clasa dosarul împotriva oficialilor Comisiei din lipsă de dovezi. Vă reamintesc că autorităţile române, nu aveau de la bun început, nu au niciun fel de jurisdicţie asupra acestor cauze”, a afirmat Margaritas Schinas, vineri, într-o conferinţă de presă.

Reacţia CE vine după ce procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) anunţă, joi, că au clasat dosarul penal denumit generic "Timmermans", pe motiv că nu a fost găsit niciun indiciu de natură să conducă la presupunerea rezonabilă că faptele reclamate ar exista.

În februarie 2019, Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a înregistrat un dosar penal în urma plângerii depuse de luju.ro, plângere în care prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, comisarul european pe Justiţie Vera Jourova, procurorul general al României, Augustin Lazăr, şi şefa reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Cristea, erau acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals intelectual, comunicare de informaţii false, în legătură cu o presupusă falsificare a raportului MCV din 13 noiembrie 2018.

Iniţial, denunţul a fost depus la DIICOT, însă a fost trimis apoi către Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici