Comisia Europeană îndeamnă statele membre UE să evite restricţiile dure la frontiere

Comisia Europeană a trimis scrisori guvernelor din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene prin care solicită evitarea restricţiilor dure la frontiere în contextul pandemiei, informează Agenţia France-Presse şi postul belgian LN24.

1922 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană îndeamnă statele membre UE să evite restricţiile dure la frontiere

Comisia Europeană îndeamnă statele membre UE să evite restricţiile dure la frontiere

Germania şi Belgia au impus o serie de restricţii la frontiere, în contextul apariţiei unor mutaţii ale coronavirusului.

Comisarul UE pentru Justiţie, Didier Reynders, şi comisarul UE pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, le-au trimis scrisori statelor membre UE prin care reamintesc că la începutul lunii februarie au fost stabilite reguli comune pentru evitarea restricţiilor.

„Vă cerem să garantaţi coerenţă în privinţa măsurilor referitoare la deplasările în interiorul Uniunii Europene", afirmă cei doi comisari europeni în scrisorile trimise guvernelor ţărilor UE, conform AFP.

„Este fundamental de important ca toate măsurile să rămână conforme cu principiile de nondiscriminare şi proporţionalitate. În mod special, închiderea frontierelor sau interdicţiile generale de călătorie trebuie evitate. Nu ne putem permite perturbări în reţelele de aprovizionare şi pe piaţa internă în general, mai ales dacă astfel de situaţii riscă să afecteze distribuirea vaccinurilor", subliniază Didier Reynders şi Ylva Johansson.

Statele membre UE conveniseră să evite măsurile stricte la frontiere şi să menţină fluiditatea traficului de marfă.

Uniunea Europeană a criticat în mai multe rânduri Guvernul Germaniei din cauza restricţiilor impuse la frontiere, iar Ministerul de Externe din Slovacia a trimis o notă de protest Berlinului. "Teama de mutaţiile coronavirusului este de înţeles. Totuşi, adevărul este că virusul nu poate fi oprit prin închiderea graniţelor", a declarat duminică Stella Kyriakides, comisarul UE pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, conform publicaţiei Augsburger Allgemeinen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici