Comisia Europeană şi alţi donatori globali vor să aloce 9,1 miliarde de euro pentru sprijinirea refugiaţilor ucraineni

O serie de donatori, inclusiv Comisia Europeană şi guvernul canadian, au promis sâmbătă o sumă totală de 9,1 miliarde de euro sub formă de donaţii, împrumuturi şi subvenţii pentru a sprijini refugiaţii care fug de război în urma invaziei Rusiei.

229 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană şi alţi donatori globali vor să aloce 9,1 miliarde de euro pentru sprijinirea refugiaţilor ucraineni

Evenimentul de strângere de fonduri de la Varşovia, Polonia, a adus 1,8 miliarde de euro pentru sprijinirea persoanelor strămutate în interiorul Ucrainei şi 7,3 miliarde de euro pentru refugiaţii care au fugit din ţară în statele vecine.

Guvernele, companiile şi persoanele fizice au promis împreună donaţii în valoare de 4,1 miliarde de euro, care vor fi distribuite în mare parte prin intermediul autorităţilor ucrainene sau al Naţiunilor Unite, potrivit Reuters.

Restul de 5 miliarde de euro au reprezentat împrumuturi şi subvenţii de la instituţiile financiare ale UE - inclusiv un program de 4 miliarde de euro pentru a contribui la asigurarea de locuinţe, educaţie şi asistenţă medicală pentru refugiaţii care ajung în ţările UE.

"Suntem alături de voi, fie că este vorba acum, în vremuri de război, fie că este vorba de refugiaţi, dar cel mai important, după ce acest război a fost câştigat de Ucraina, pentru timpul de reconstrucţie şi de refacere a ţării", a declarat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a vizitat vineri Kievul şi a fost co-organizator al evenimentului împreună cu premierul canadian Justin Trudeau.

Peste 4 milioane de persoane au părăsit în prezent Ucraina pentru a căuta adăpost în ţările UE, în timp ce 6,5 milioane de persoane şi-au părăsit casele, dar au rămas în interiorul Ucrainei, a precizat Comisia Europeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici