Comisia Juridică a Senatului SUA a aprobat numirea judecătoarei desemnate de Trump la Curtea Supremă

  • Comisia Juridică a Senatului SUA a aprobat, joi, numirea într-un post la Curtea Supremă de Justiţie a judecătoarei Amy Coney Barrett, desemnată de preşedintele Donald Trump, deschizând calea unui vot în plen, în pofida boicotului senatorilor din cadrul Partidului Democrat.
  • "Este un moment extrem de important" pentru conservatori, a precizat Lindsey Graham.
638 afișări
Imaginea articolului Comisia Juridică a Senatului SUA a aprobat numirea judecătoarei desemnate de Trump la Curtea Supremă

Comisia Juridică a Senatului SUA a aprobat numirea judecătoarei desemnate de Trump la Curtea Supremă

Comisia Juridică a Senatului SUA a aprobat, joi, numirea într-un post la Curtea Supremă de Justiţie a judecătoarei Amy Coney Barrett, desemnată de preşedintele Donald Trump, deschizând calea unui vot în plen, în pofida boicotului senatorilor din cadrul Partidului Democrat.

Candidatura judecătoarei Amy Coney Barrett a fost aprobată de Comisia Juridică a Senatului SUA cu un raport de voturi de 12/0. Practic, toţi senatorii republicani din Comisia Juridică s-au pronunţat pentru numire, iar democraţii au boicotat votul, conform agenţiei Reuters.

"Este alegerea lor. Nu le vom permite să preia controlul", a declarat preşedintele Comisiei Juridice, senatorul republican Lindsey Graham, referindu-se la decizia senatorilor democraţi de a boicota şedinţa.

"Este un moment extrem de important" pentru conservatori, a precizat Lindsey Graham.

La rândul său, liderul grupului Partidului Democrat din Senatul SUA, senatorul Chuck Schumer, a declarat că "procedura a fost o farsă de la început". "Nu vrem să conferim legitimitate unei proceduri" care se derulează cu doar 12 zile înaintea scrutinului prezidenţial şi parlamentar, au transmis senatorii democraţi din Comisia Juridică.

După avizul favorabil acordat de Comisia Juridică urmează procedura plenului Senatului SUA pentru numirea în funcţie a judecătoarei.

Preşedintele Donald Trump a desemnat-o pe Amy Coney Barrett pentru un post în instanţa supremă după decesul judecătoarei Ruth Bader Ginsburg. Preşedintele SUA aşteaptă confirmarea Senatului înaintea scrutinului prezidenţial şi legislativ din 3 noiembrie, miza fiind consolidarea majorităţii conservatoare în Curtea Supremă de Justiţie. Opoziţia democrată de la Washington consideră că procedura ar fi trebuit să aibă loc după scrutinul prezidenţial şi parlamentar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici