Comisia pentru modificarea Constituţiei cere excluderea din text a expresiei "limbă moldovenească"

Comisia pentru modificarea Constituţiei din R.Moldova propune excluderea din legea fundamentală a expresiei "limba moldovenească", fie prin introducerea denumirii de limbă română, fie prin nemenţionarea denumirii limbii, relatează PRO TV Chişinău.

13 afișări
Imaginea articolului Comisia pentru modificarea Constituţiei cere excluderea din text a expresiei "limbă moldovenească"

Preşedintele interimar Mihai Ghimpu (Imagine: Radu Stefan/Mediafax Foto)

O altă propunere de modificare a Constituţiei vizează trecerea de la raioane la regiuni.

Preşedintele interimar Mihai Ghimpu, care este şi preşedintele Comisiei, a propus reducere a vârstei de la care cetăţenii îşi pot exercita dreptul de vot, de la 18 la 16 ani.

În legătură cu accesul liber la justiţie, experţii în drept propun ca reţinerea persoanei să nu depăşească 24 de ore, faţă de perioada de 72 de ore menţionată în prezent în Constituţie.

Propunerile urmează sa fie examinate de un grup special de lucru din cadrul Comisiei, iar apoi sistematizate şi prezentate Parlamentului spre aprobare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici