Comitetul Nobel: Mandela, unul dintre cele mai mari nume din istoria Nobelului pentru Pace

Comitetul Nobel norvegian i-a adus vineri un omagiu lui Nelson Mandela, pe care îl consideră "unul dintre cele mai mari nume din lunga istorie a Premiului Nobel pentru Pace".

283 afișări
Imaginea articolului Comitetul Nobel: Mandela, unul dintre cele mai mari nume din istoria Nobelului pentru Pace

Comitetul Nobel: Mandela, unul dintre cele mai mari nume din istoria Nobelului pentru Pace

Mandela, care a decedat joi la vârsta de 95 de ani, a primit Premiul Nobel pentru Pace în 1993 împreună cu preşedintele sud-african din perioada respectivă Frederik De Klerk, pentru eforturile în vederea reconcilierii pe care le-au depus, după decenii de regim de apartheid.

"Activitatea sa adresează un mesaj şi astăzi tuturor celor care au responsabilităţi în conflicte aparent de nesoluţionat", subliniază Comitetul Nobel, într-un comunicat.

"Chiar şi conflictele cele mai amare pot fi soluţionate prin mijloace paşnice", insistă Comitetul.

Mandela era considerat, în general, una dintre personalităţile cele mai prestigioase din istoria de peste un secol a Premiului Nobel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici