Compania Malaysia Airlines a colaborat cu agenţia de PR a lui Vladimir Putin

Compania aeriană Malaysia Airlines, afectată în ultimele luni de două tragedii legate de aeronavele sale, MH370 şi MH17, are, surprinzător, o legătură cu Guvernul Rusiei şi cu preşedintele Vladimir Putin, scrie site-ul www.ibtimes.com.

15424 afișări
Imaginea articolului Compania Malaysia Airlines a colaborat cu agenţia de PR a lui Vladimir Putin

Malaysia Airlines Hired Putin PR Agency After MH370 Disappearance

Potrivit sursei citate, agenţia de PR a Kremlinului - Ketchum - este aceeaşi pe care compania Malaysia Airlines a angajat-o pentru a-i oferi consiliere după dispariţia zborului MH370, în luna martie a acestui an.

Pentru moment nu se cunoaşte dacă această agenţie, care are sedii pe şase continente, lucrează în continuare cu compania din Malaysia. Un jurnalist de la Holmes Report, Arun Sundhaman, care se ocupă de industria PR, a scris pe Twitter că Malaysia Airlines nu lucrează cu Ketchum în ceea ce priveşte tragedia din Ucraina, unde un avion al companiei - MH17 - s-a prăbuşit, cel mai probabil fiind doborât de o rachetă sol-aer.

Site-ul www.ibtimes.com citează un articol apărut în luna martie în publicaţia Daily Beast, în care se menţionează că agenţia Ketchum şi-a început colaborarea cu Kremlinul în 2006, autorităţile ruseşti plătind în schimbul serviciilor de PR suma de 1,5 milioane de dolari pentru o perioadă de şase luni, în 2013.

Un avionul de pasageri al companiei Malaysia Airlines care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur şi avea la bord 295 de persoane s-a prăbuşit, săptămâna trecută, în regiunea ucraineană Doneţk. Cursa MH17 a dispărut de pe radare în estul Ucrainei şi s-a prăbuşit în apropierea oraşului Şahtarsk, în regiunea separatistă Doneţk.

Pe data de 8 martie, zborul MH370 a încetat orice contact cu controlorii de trafic aerian la o oră după ce a decolat de la Kuala Lumpur. Aeronava şi-a schimbat în mod radical planul de zbor, virând către vest, în contextul în care se îndrepta către Beijing. Nicio urmă a avionului nu a fost găsită. Pe baza unor date de satelit, anchetatorii apreciază că Boeingul de tip 777 a zburat către sudul Oceanului Indian, unde s-a prăbuşit după ce s-a terminat carburantul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici