Companiile aeriene anulează 2.700 de zboruri în SUA din cauza vremii

Companiile aeriene americane au anulat peste 2.700 de zboruri joi şi vineri, perturbând călătoriile de sărbători pentru mii de persoane, în contextul în care o puternică furtună rece a lovit Statele Unite, scrie Reuters.

208 afișări
Imaginea articolului Companiile aeriene anulează 2.700 de zboruri în SUA din cauza vremii

Hepta

Vremea extremă a coincis cu începutul sezonului de călătorii de sărbători care ar putea fi unul dintre cele mai aglomerate de până acum.

Administraţia Federală a Aviaţiei a declarat joi că furtuna a adus condiţii de viscol în Midwest, fiind aşteptate perturbări majore ale călătoriilor în Chicago, Detroit şi Minneapolis-St. Paul.

Peste 1.830 de zboruri fuseseră anulate joi, iar alte 900 de zboruri pentru vineri au fost anulate, potrivit site-ului de monitorizare a zborurilor FlightAware.

Până în prezent, 23% din zborurile cu plecare de pe Aeroportul Internaţional O'Hare din Chicago şi 37% din zborurile de pe Chicago Midway au fost anulate joi.

Perioada de vacanţă de anul trecut a fost marcată de o epidemie de COVID-19 în rândul personalului care a obligat companiile aeriene să anuleze mii de zboruri.

American Airlines a declarat miercuri că monitorizează în continuare furtuna, care va afecta aeroporturile din Midwest, nord-est şi coasta de est în această săptămână, şi că a anulat 100 de zboruri până la ora 13.00 ET (15.00 GMT). Southwest Airlines anulase 725 de zboruri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici