Comuniştii moldoveni ar putea solicita renumărarea voturilor

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova aşteaptă rezultatele finale ale scrutinului din 29 iulie pentru a decide dacă va solicita sau nu renumărarea voturilor, anunţă reprezentantul formaţiunii în Comisia Electorală Centrală, citat de ediţia online a Jurnal de Chişinău.

11 afișări
Imaginea articolului Comuniştii moldoveni ar putea solicita renumărarea voturilor

Comuniştii moldoveni ar putea solicita renumărarea voturilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă va fi necesar, vom cere acest lucru, dacă nu, nu", a mai spus Serghei Sârbu.

Sârbu a recunoscut că nu s-au înregistrat fraude majore la alegerile de săptămâna trecută. "Ştim că în teritoriu mai sunt câteva litigii minore legate de unele nereguli din ziua alegerilor. Suntem în aşteptarea proceselor verbale, dar şi a rezultatelor finale", a mai declarat Sârbu.

PCRM a cerut renumărarea voturilor din 5 aprilie, după ce opoziţia a declarat că alegerile au fost fraudate. Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat şi Alianţa "Moldova Noastră" spuneau atunci că fraudele s-au comis nu la numărarea voturilor, ci pentru că listele electorale conţineau nereguli majore.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici