Comuniştii moldoveni nu au obţinut majoritatea necesară alegerii preşedintelui

Comuniştii moldoveni nu au obţinut majoritatea necesară pentru a putea alege preşedintele ţării, conform rezultatelor definitive ale alegerilor parlamentare desfăşurate duminică şi contestate de opoziţie.

29 afișări
Imaginea articolului Comuniştii moldoveni nu au obţinut majoritatea necesară alegerii preşedintelui

Parlamentul Republicii Moldova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Partidul Comuniştilor a obţinut 49,48 la sută din voturi, rezultat care îi asigură 60 dintre cele 101 de mandate ale Parlamentului, a anunţat, marţi seara, Iuri Ciocan, oficial al Comisiei Electorale Centrale de la Chişinău.

Rezultatele preliminare indicau că Partidul Comuniştilor a câştigat 49,9 la sută din voturi şi cele 61 de mandate necesare pentru alegerea preşedintelui.

Opoziţia denunţase rezultatele preliminare, însă, în baza rezultatelor finale, ar avea, teoretic, posibilitatea de a bloca alegerea în Parlament a unui candidat impus de Partidul Comuniştilor.

Conform rezultatelor finale, Partidul Liberal a obţinut 13,14 la sută din voturi şi 15 mandate, Partidul Liberal-Democrat, 12,34 la sută din voturi şi 15 mandate, iar Alianţa Moldova Noastră, 9,77 la sută din voturi şi 11 mandate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici