Comuniştii refuză dialogul cu Alianţa pentru Integrare Europeană

Comuniştii nu au participat marţi la dialogul cu cele patru partide ale Alianţei pentru Integrare Europeană, care urma să înceapă la ora 11.00 (11.00 ora României), la Palatul Republicii, transmite Info-Prim Neo, în pagina electronică.

14 afișări
Imaginea articolului Comuniştii refuză dialogul cu Alianţa pentru Integrare Europeană

Comuniştii refuză dialogul cu Alianţa pentru Integrare Europeană

Potrivit Info-Prim Neo, liderii AIE, reuniţi la Palatul Republicii, l-au aşteptat în zadar pe Vladimir Voronin, acesta neprezentându-se la negocieri nici după o oră.

Ulterior, deputatul comunist Vladimir Ţurcan a anunţat că PCRM nu va participa marţi la dialogul cu cele patru partide ale alianţei, relatează Jurnal de Chişinău, în ediţia electronică.

În replică liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, a recomandat comuniştilor "să nu ne sperie cu alegeri anticipate. Să se uite în oglindă şi îşi vor da seama care este perspectiva lor în cazul unor alegeri anticipate nedorite".

În schimb, Marian Lupu, consideră că trebuie depăşită "situaţia de criză politică". "Prin neprezenţa lor ei încearcă să ne scindeze, insistând pe negocieri separate, facându-se aluzie la partidele de centru-stânga. Negocieri separate nu vor fi şi sper că vor înţelege cât este de necesară responsabilitatea", a declarat liderul Partidului Democrat.

Potrivit publicaţiei Ziarul de Gardă, liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a declarat că acest refuz reprezintă o lipsă de respect şi sfidare. "PCRM vrea să discute în temeiul condiţiilor lor. Situaţia este foarte dificilă. Interesul naţional este de a depăşi criza, prin eforturi conjugate", a declarat Lupu, adăugând că toate formaţiunile vor să evite organizarea de alegeri anticipate.

El şi-a reiterat decizia de a nu candida la funcţia de preşedinte al ţării, pentru a dezamorsa relaţiile dintre comunişti şi partidele democrate.

În opinia lui Mihai Ghimpu, "iniţiativa comuniştilor de a purta discuţii separate, demonstrează ca sunt în agonie, ei vor să demonstreze că sunt cei mai tari şi vor reveni la putere. (...) Noi, cei patru, ne asumăm responsabilitatea ca Republica Moldova să aibă o guvernare democratică".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici