Comuniştii refuză să susţină candidatul coaliţiei liberale la preşedinţia R.Moldova

Partidul Comuniştilor nu va susţine candidatul coaliţiei liberale pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, a declarat miercuri deputatul PCRM Vladimir Ţurcan, într-o conferinţă de presă, relatează Omega, în pagina electronică.

14 afișări
Imaginea articolului Comuniştii refuză să susţină candidatul coaliţiei liberale la preşedinţia R.Moldova

Comuniştii refuză să susţină candidatul coaliţiei liberale la preşedinţia R.Moldova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ţurcan a declarat că, în condiţiile în care au fost ignoraţi 48 de deputaţi în alegerea preşedintelui Parlmentului, grupul parlamentar al PCRM nu intenţionează să participe la alegerea şefului statului.

"În situaţia creată, cu o astfel de atitudine faţă de grupul nostru parlamentar şi faţă de aceşti 48 de deputaţi, luând în consideraţie voinţa alegătorilor care ne-au votat, nu putem să participăm şi să alegem candidatul propus de alianţă", a declarat deputatul.

Ţurcan a adăugat că alianţa liberală este cea care împinge grupul parlamentar majoritar la o astfel de decizie. "Noi am spus de la început - dacă nu se va ajunge la un acord privind alegerea preşedintelui Parlamentului, atunci este sub semnul întrebării şi alegerea preşedintelui (ţării). Şi nu suntem noi de vină, deoarece prima parte nu a fost respectată de membrii alianţei", a explicat Ţurcan, care a subliniat că, "în mod sigur, toată responsabilitatea pe viitor aparţine alianţei".

În cadrul primei şedinţe a noului Parlament, din 28 august, Partidul Comuniştilor a propus amânarea acesteia până la încheierea procesului de formare a grupului parlamentar al PCRM. Însă formaţiunile liberale au decis să continue şedinţa, în cadrul căreia liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a fost ales preşedintele Parlamentului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici