Concentraţii mari de iod radioactiv, depistate în glandele tiroide a doi muncitori de la Fukushima

Concentraţii mari de iod radioactiv au fost depistate în glandele tiroide a doi muncitori de la centrala nucleară Fukushima, anunţă operatorul acesteia, Tokyo Electric Power (Tepco).

186 afișări
Imaginea articolului Concentraţii mari de iod radioactiv, depistate în glandele tiroide a doi muncitori de la Fukushima

Concentraţii mari de iod radioactiv, depistate în glandele tiroide a doi muncitori de la Fukushima (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Este posibil ca cei doi muncitori de 30 şi 40 de ani să se fi expus unor niveluri de radiaţii superioare limitei de 250 de millisieverţi.

Tepco a comunicat că le oferă consultaţii muncitorilor implicaţi în operaţiunile de la centrala Fukushima Daiichi după seismul şi tsunamiul din 11 martie.

"Glandele tiroide ale celor doi arată niveluri ridicate de radiaţii", precizează Tepco. Au fost depistate niveluri cuprinse între 9.760 şi 7.690 becquereli iod 131, de zece ori mai mari decât ale altor muncitori de la Fukushima.

Contaminarea internă poate surveni doar dacă o persoană înghite sau inspiră substanţe radioactive, nu dintr-o expunere externă.

Potrivit agenţiei de presă Jiji, cei doi muncitori au lucrat la centrală în martie şi aprilie. Deocamdată, cei doi angajaţi nu au simptome şi vor fi supuşi unor analize detaliate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici